Aznar president de la Unió Europea?

anar.jpg L’exministre italià d’Exteriors i capdavanter de la dretana Aliança Nacional, Gianfranco Fini, va suggerir ahir el nom de José María Aznar com eventual candidat a la futura presidència estable de la Unió Europea. En París, on participa en una convenció del partit conservador i governamental francès UMP, Fini es va mostrar partidari que els hipotètics aspirants a presidir la UE portin a terme algun tipus de campanya, en la qual debatin i presentin públicament les seves propostes. No sobren en la europa del capital polítics de nivell, ni en la socialdemocracia ni en l’altra dreta, ni tan sols en els verds descoloridos, però veure a Aznar com president europeu, i a Felipe González presidint el Comitè de Savis, no ens negaran que retrata al continent. Quina decadència!

 

L’exministre italià va admetre que no podria ser com una campanya electoral nacional, donada la dificultat de portar a terme actes en els vint-i-set països de la Unión, encara que si hauria de fer possible explicar idees per a «donar a Europa un protagonisme polític i econòmic».


En aquest punt va suggerir el nom d’Aznar, president del Govern espanyol entre 1996 i 2004, del que va dir que «seria un bon candidat» per a Europa, encara que no va explicar el perquè de la seva proposta.

Els noms del ex primer ministre britànic i actual enviat del Quartet per a Orient Mig, Tony Blair, i del primer ministre luxemburguès, Jean-Claude Juncker, també van circular per a ocupar aquest càrrec.


Per altra banda, Ana Botella, l’esposa de l’expresident del Govern José María Aznar, va afirmar al diari italià «La Stampa», de Torí, que el seu marit no té nostàlgia del poder, «ja que ell sempre ha volgut dur la vida d’un intel·lectual: llegir, escriure i pronunciar conferències». «Gens més abandonar el palau presidencial es va posar a aprendre anglès», va afirmar.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

De la mar y los barcos

Just another WordPress.com weblog

Aragonízate

Ser aragonés... ¡cuestión de carácter!

El ilustrador de barcos

Mercantes, veleros y otros buques.

Emitologías

Explicaciones mitológicas para cotidianas expresiones

Enseñanzas Náuticas

Para conocer la mar y todo lo que le rodea

METAMORFOSIS

cambiar o morir

Reflexions d'un arqueòleg glamurós

La ploma més àcida de la xarxa

La Tronera de Celemín

Bitácora de un eterno aprendiz

Revista Diaria

Actualidad, salud, familia, finanzas, moda y mucho mas..

hungarianportrait

Portrait and Glamour Photography from Laszlo Racz

A %d blogueros les gusta esto: