Pels camins de l´aigua

noriaCasas del Río recupera el sender que permet contemplar l´única sénia hidràulica que encara està en ús en la C. Valenciana.

Levante-EMV, València
La conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda ha recuperat el «sender de l´aigua», un antic camí circular de tres quilòmetres que travessa el riu Cabriel a l´alçada de Casas del Río, l´únic nucli de població del Parc Natural. El camí ha sigut conegut tradicionalment com la «ruta de la regalísia».
noria2Aquest sender circular, que no ofereix cap dificultat en el seu recorregut, ha sigut condicionat i senyalitzat. A més, a través del lloc web de la conselleria es pot accedir als plànols i a un quadern de camp en el què s´ofereix informació per a que famílies, escolars o senderistes puguen gaudir de la ruta.
Una passejada permetrà observar la presència d´abundant vegetació riberenca, amb exemplars de salzes, xops, oms i tamarix. A mesura que el caminant s´apropa al riu, el bosc mediterrani de pi, romaní i farigola colonitza l´altra vessant.
El recorregut té a més interés geològic, en concret, es pot constatar l´existència de terres d´algeps, que proporcionen una flora característica de la zona. Quan la senda travessa el riu Cabriel s´accedeix a Casas del Río, pedania de Requena de només 60 habitants i a una horta tradicional de regadiu en la qual es cultiven tota mena de fruites i verdures, entre els quals destaquen bresquilles i fins i tot el safrà.
Junt a l´horta, el senderista pot descobrir l´única sénia hidràulica actualment en funcionament en la Comunitat Valenciana, l´origen de la qual es troba en el segle XVIII i que va ser restaurada als anys noranta.
Ja en Casas del Río és possible contemplar les ruïnes d´un antic molí de farina que va estar en funcionament fins fa poc més de 50 anys, quan va ser destruït per una crescuda del Cabriel, l´any 1982. L´ultima aturada del recorregut serà al llavador de l´aldea, lloc històricament utilitzat per a rentar la roba i que es troba en perfecte estat en l´actualitat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

De la mar y los barcos

Just another WordPress.com weblog

Aragonízate

Ser aragonés... ¡cuestión de carácter!

El ilustrador de barcos

Mercantes, veleros y otros buques.

Emitologías

Explicaciones mitológicas para cotidianas expresiones

Enseñanzas Náuticas

Para conocer la mar y todo lo que le rodea

METAMORFOSIS

cambiar o morir

Reflexions d'un arqueòleg glamurós

La ploma més àcida de la xarxa

La Tronera de Celemín

Bitácora de un eterno aprendiz

Revista Diaria

Actualidad, salud, familia, finanzas, moda y mucho mas..

hungarianportrait

Portrait and Glamour Photography from Laszlo Racz

A %d blogueros les gusta esto: