Tenim eleccions a la CV

Hi som en campanya electoral de les eleccions europees. A la Comunitat Valenciana la quantitat de ciutadans de la UE residents que tenen la condició d´electors és de 72.511, el què suposa el 26% del total estatal d´este tipo d´electors i el 2% del total d´electors de la CV. Esta xifra haurem de sumar-la a l´incontestable reivindicació d´un milió més de valencians que vivim i treballem a esta terra, un 17% més de població empadronada respecte el desfasat cens de 1999, pel qual es regixen tots els factors de finançament que rebem com a territori autònom.
La principal preocupació dels valencians gira al voltant de la situació econòmica i la incapacitat del govern socialista per a afrontar-la. Per això és bàsic tindre en compte què la crisi econòmica i la desocupació s´han convertit en la principal preocupació dels ciutadans; què el Partit Socialista ha perdut els suports dels partits nacionalistes, per la qual cosa té una majoria dèbil al Parlament; i què els socialistes, després de la victòria del PP a Galícia i la seua posició decisiva per a la governabilitat del País Basc, es troba en una situació de debilitat.
Tot i això, la ciutadania viu adormida davant estos comicis, vertaderes primàries per als dos grans partits —i més encara després del passat debat de l´estat de la qüestió, on Rajoy estigué demolidor i ZP barroer. I per estes latituds, tenim notícia què estem en campanya electoral gràcies al conseller Rafael Blasco, responsable de la factoria estratègica i argumental dels populars valencians. Tota la seua tasca d´estes darreres setmanes es concentra en tres grans directrius: aportar racionalitat a la contesa electoral, conformar propostes programàtiques clares i fomentar la màxima participació possible.
Les eleccions a la Comunitat Valenciana tenen, a més, altres claus: si el PP millora els resultats i el PSOE perd vots, s´accentuarà la divisió interna del PSPV i es debilitarà més el lideratge d´un amagat Jorge Alarte; la victòria del PP es convertirà en un crit a favor del president Camps i en contra de Zapatero. El gurú Blasco també ha assenyalat que estem davant una situació insostenible del govern central, el pitjor govern de la democràcia. I si el PP acaba guanyant estes eleccions al Parlament Europeu, cristalitzarà el canvi de tendència iniciat a Galícia i farà visible el necessari canvi de cicle polític. ZP arribarà a la presidència de la UE amb una derrota electoral, amb la soledat parlamentària que patix per a traure endavant els pressupostos generals i amb més de quatre milions de desocupats.
La Comunitat Valenciana i les seues institucions d´autogovern són part de la nostra democràcia i estan per damunt de les sigles. El PP les defén ací i a Europa. El PSOE les ataca ací i a Europa, al no defendre els nostres interessos. Són temes crucials pel nostre desenrotllament les grans infraestructures de transports com el corredor mediterrani, la política hídrica nacional recollida a l´informe Camps presentat davant el Comité de les Regions de la UE, el just i necessari reconeixement de la nostra llengua valenciana a Europa o la internacionalització de les nostres empreses i l´obtenció de fons europeus. A més, com no, de la vital reivindicació d´un finançament just per als cinc milions de ciutadans d´esta terra.
Per que el Govern valencià és el més europeista d´Espanya. Les nostres polítiques en aigua, infraestructures, incentius fiscals, immigració, integració, suport a les pimes… estan d´acord amb les de major èxit a Europa. Espanya presidirà la Unió Europea en el primer semestre de 2010 i no serà bo pel país un govern del PSOE dèbil i sense socis forts. Zapatero no conta a Europa, i ha rebut cridades d´atenció per la seua política migratòria, per no traslladar les directives europees, per la seua elevada despesa pública, per no disposar de mesures contra la desocupació i per no actuar com la resta de països europeus en política internacional, econòmica i social. Tenim eleccions a la nostra terra. I els valencians demanem, ara, solucions.

Lluis Bertomeu en Levante-emv
votar

Una respuesta

  1. Información Bitacoras.com…

    Valora en Bitacoras.com: Hi som en campanya electoral de les eleccions europees. A la Comunitat Valenciana la quantitat de ciutadans de la UE residents que tenen la condició d´electors és de 72.511, el què suposa el 26% del total estatal d´este tipo …..

    Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

De la mar y los barcos

Just another WordPress.com weblog

Aragonízate

Ser aragonés... ¡cuestión de carácter!

El ilustrador de barcos

Mercantes, veleros y otros buques.

Emitologías

Explicaciones mitológicas para cotidianas expresiones

Enseñanzas Náuticas

Para conocer la mar y todo lo que le rodea

METAMORFOSIS

cambiar o morir

Reflexions d'un arqueòleg glamurós

La ploma més àcida de la xarxa

La Tronera de Celemín

Bitácora de un eterno aprendiz

Revista Diaria

Actualidad, salud, familia, finanzas, moda y mucho mas..

hungarianportrait

Portrait and Glamour Photography from Laszlo Racz

A %d blogueros les gusta esto: