Mosquits

3445_mosquitosJo no sé si aquestes petites i endimoniades bestioles són mosquits tigre o lleó. Sé, però, que són animalets dotats, per la Santa Natura, d’armes enverinades i poderoses que t’inflen amb picors i mossegades els braços i les cames. Amb les seues succions nocturnes o diürnes, al crepuscle, durant la nit o a l’alba, estan multiplicant les visites a les sales d’urgència dels ambulatoris de la Ribera. Són com vampirs que et tenen atemorit, perquè t’acaramullen de fiblades coentes que t’impedeixen eixir de casa, anar a passejar pel camp, en els millors moments en què podries gaudir de la fresqueta. Eixes de casa i tot el món parla del mateix tema: que ahir no va poder sopar a la porta del carrer, que per què no actuen les avionetes i ho polvoritzen tot com han fet tota la vida… Que la culpa la tenen els ecologistes que viuen en ciutats i a ells no els arriba la plaga. Què si és primer l’home que el mosquit. I, en sentir això, vaig recordar la vella frase de Joan Fuster que va fer en defensa dels llauradors de Sueca en una vella polèmica amb els ecologistes: «Què és primer l’home o la tenca?», es va preguntar. I ja tenim la pregunta metafísica que no li resol el problema a aquell pobre mecànic que viu al costat de ma casa i que, com que sembla que és al·lèrgic a les fiblades dels mosquits, ja s’ha hagut de punxar tres vegades amb Urbasone. No li preguntes si els mosquits són primer que l’home. Dóna-li una solució… I va a parlar amb l’alcalde i li diu que ha fumigat els carrers, però que no pot traure les avionetes. Total, que tothom segueix tenint les cames plenes de mossegades. Jo em pensava que m’havia salvat, que tenia una sang tan dolenta que no la volien els mosquits, però un parell d’inflamacions em fan pensar d’altra manera. Em fan pensar que cal anar alerta, perquè com diu la dita: un mosquit espatlla un orgue.

Salvador Vendrell en Levante-emv
votar

3 respuestas

 1. Información Bitacoras.com…

  Valora en Bitacoras.com: Jo no sé si aquestes petites i endimoniades bestioles són mosquits tigre o lleó. Sé, però, que són animalets dotats, per la Santa Natura, d?armes enverinades i poderoses que t?inflen amb picors i mossegades els braços i les c…..

  Me gusta

 2. La solució per lluitar contra el mosquit tigre o «aedes albopictus» que així es diuen aquests maleits mosquits es eliminant tots els tolls d’aigua per petits que siguin.
  Els mosquits neixen a prop de casa o a dins de casa, tan sols necessiten una mica d’aigua per fer els seus nius.
  Els plats que posem sota els testos, son un dels llocs on neixen aquestes criatures. Si fem una bona inspecció dels llocs on tenim aigua entorn a casa i ho eliminem, reduirem els mosquits de forma important sembla una tonteria però a la meva ciutat que es on van apareixer els primers mosquits a Espanya en anat en retroces i amb una bona prevenció es reduiex la seva presencia.
  Com vostè ja sap. Si vol alguna informació complementaria els podré ajudar.
  Atentament.

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

De la mar y los barcos

Just another WordPress.com weblog

Aragonízate

Ser aragonés... ¡cuestión de carácter!

El ilustrador de barcos

Mercantes, veleros y otros buques.

Emitologías

Explicaciones mitológicas para cotidianas expresiones

Enseñanzas Náuticas

Para conocer la mar y todo lo que le rodea

METAMORFOSIS

cambiar o morir

Reflexions d'un arqueòleg glamurós

La ploma més àcida de la xarxa

La Tronera de Celemín

Bitácora de un eterno aprendiz

Revista Diaria

Actualidad, salud, familia, finanzas, moda y mucho mas..

hungarianportrait

Portrait and Glamour Photography from Laszlo Racz

A %d blogueros les gusta esto: